Επιτυχια.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόρινα, η εκτόξευση του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Endeavour.

Το διαστημικό όχημα μεταφέρει 11 αστροναύτες οι οποίοι θα παραμείνουν στο διάστημα επί 11 ημέρες με σκοπό να εγκαταστήσουν έναν ηλιακό συλλέκτη στο διαστημικό σταθμό και να κάνουν τις αναγκαίες επισκευές.
 
Παράλληλα μεταφέρονται και εφόδια στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Endeavour είναι η δεύτερη από τέσσερις που έχει προγραμματίσει η NASA για το 2007 και η πρώτη μετά την καταστροφή του Columbia, το 2003.

Μέλος του πληρώματος είναι και η δασκάλα Μπάρμπαρα Μόργκαν η οποία είχε επιλεγεί ως αναπληρώτρια της Κρίστα Μακόλιφ, στην αποστολή του μοιραίου διαστημικού λεωφορείου Challenger, το 1986, το οποίο εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του.

Είκοσι δύο χρόνια μετά η συνάδελφος και καλύτερη φίλη της Κρίστα Μακόλιφ, Μπάρμπαρα Μόργκαν, εκπλήρωσε το όνειρο μιας ζωής να βρεθεί στο διάστημα.

Πριν την απογείωση, η Μπάρμπαρα είχε συνειδητοποιήσει την συμβολική σημασία που θα έχει η ολοκλήρωση αυτής της αποστολής. «Εγώ καλούμαι να κάνω τη δουλειά ενός αστροναύτη», δήλωσε. » Όμως θα έχω τα μάτια, τα αυτιά, την καρδιά και το νου μιας δασκάλας!»

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: